Fått valp?

Gratulerer med ny valp! Det er mye informasjon fra oss når du er hos oss for den første helsesjekken og vaksinen. Vi har derfor valgt å sammenfatte noe skriftlig. Lær hunden at du undersøker den. Venn den til at dere sjekker øyne og ører, klipper klør og steller pelsen. Ta den gjerne opp på et bord når du holder på. Venn hunden til at du undersøker munnen og etter hvert pusser tennene.

Dere skal nå følge ekstra med på tannfelling. Dersom de nye tennene kommer ut, før melketennene har falt ut, må dere ta kontakt! Dere må også ta kontakt dersom hunden brekker melketenner. Dette er vondt og det er stor sannsynlighet at det blir skade på de permanente tennene.

Vi anbefaler alle å gå på et valpekurs. Sosialisering er viktig og hundene har godt av å lære seg å bruke hodet. Husk det er eget regelverk dersom dere skal reise utenlands med hunden. Spør oss om råd eller sjekk gjeldene regelverk på www.mattilsynet.no og les litt mer her.
Hundens første vaksine er mot kennelhoste, parvovirus, smittsom leverbetennelse og valpesyke. Dere får innkalling til neste vaksine. Den er om et år.

Nyt tiden, ta med dere hunden ”over alt”, kom gjerne innom for en godbit, så hunden blir trygg på å være her!

Lykke til!