Vi håper alle på en varm og god sommer, men husk at det kan bli for varmt for våre firbeinte.

 

 

Det er mange årsaker til at en hund eller katt blir overopphetet bl.a; høy aktivitet i varmt vær, direkte sol eller varme biler. 

Dyr som blir sittende i bilen på varme dager kan veldig raskt bli overopphetet Det beste er å unngå å ha med dyret i bil på de varmeste dagene,men noen ganger må man. Da er det viktig å holde temperaturen nede i bilen. Dyret skal helst aldri forlates i bilen når den parkeres, da en bil raskt blir altfor varm. Det kan være overskyet når du parkerer, og mens du er inne på shoppingsenteret, kommer sola frem.  Skal man få noe særlig effekt av lufting, må det være god gjennomtrekk: alle vinduer litt oppe, og helst bakluka også. Hos dyrlegen og i dyrebutikken kan du få kjøpt en kjekk liten sak, som låser bakluka med en åpning på ca. 10 cm. Den kan ikke åpnes uten at bilen låses opp med fjernkontrollen. Man kan også få kjøpt gode, låsbare bur, som tar nesten hele døråpningens bredde. da kan bakluka stå helt oppe.

Høy aktivitet midt på dagen kan også gjøre en hund overopphetet, så unngå joggeturer og sykkelturer. Disse bør gjøres på morgenen eller kvelden når det er kjøligere.

Skal man ha med hunden ut på f.eks stranden må den ha mulighet for å være i skyggen, og kjøl den gjerne ned i vann innimellom.

Husk at dyret har drikkevann tilgjengelig

 

Symptomer på overoppheting er pesing, stress og sløvhet, i verste fall sjokk og kramper.  

Skulle dyret bli overopphetet, kan man kjøle det ned ved å bruke kaldt vann fra f.eks hageslangen med moderat trykk. Man kan også sette hunden eller katten i en balje med vann.  Snakk med dyret for å berolige det. Har man tilgang på termometer kan man ta tempen. Normal temperatur er ca 38,5. Slutt med nedkjøling når dyret nærmer seg denne temperaturen. Gi rikelig med drikke.

Ta evt. kontakt med veterinær.